Najbolji teniser sveta Novak Đoković u poslednje vreme nalazi se na meti prevaranata koji koriste njegovo ime i prezime kako bi ‘oteli’ novac od ljudi putem društvenih mreža.

Na jednom internet sajtu, napravljenom samo u svrhe promovisanja digitalne valute bitkoin, osvanuo je izmišljeni intervju sa prvim teniserom sveta u kojem osvajač 17 grend slem titula poziva građane Srbije da ulažu u bitkoin kako bi se obogatili preko noći.


PROČITAJTE JOŠ: ‘PENZIONER’ NE MOŽE BEZ ORLOVA: Prva čestitka je stigla upravo od njega, Matić dokazao da nije zaboravio na Srbiju! (FOTO)

Tim povodom, oglasio se Novakov advokat, Goran Draganić.

Obaveštavam javnost da su poslednjih dana društvene mreže i mediji, ponovo preplavljeni novim lažnim intervjuima i lažnim izjavama Novaka Djokovića u vezi navodnih poslovanja sa kripto valutama. Radi se o najozbiljnijim prevarnim radnjama, u ovom trenutku nepoznatih učinilaca. Podneli smo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu-Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal. Očekujemo najhitniju reakciju nadležnih organa u pronalaženju učinilaca ovih prevarnih radnji – stoji u saopštenju advokata.