0
ATP

ĐOKOVIĆ: ‘Uopšte nisam znao da li ću moći da izađem na teren’

Objavljeno: 07.10.20 u 23:18

Novak se oglasio nakon večerašnjeg meča i govorio o problemu koji ga je mučio.

Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa tako što je nakon četiri seta bio uspešniji od Pabla Karanja Buste iz Španije. Pre, a i za vreme susreta Novak je imao problema sa blagom povredom.

Imao sam peh na zagrevanju (sa vratom), moj fizioterapeut Miljan i ATP doktor Poli bavili su se time skoro dva sata, pokušavajući da se osposobim za igru. Moram da priznam – bilo je čupavo, nisam znao da li ću moći da igram. Na kraju smo uspeli to da rešimo. Ne bih previše detaljisao, i dalje sam u turniru, nje manir i ne želim to da radim. Da li ima vremena da se oporavim? Ima. Imao sam neke slične situacije u svojoj karijeri u prošlosti i taj jedan i po dan je dovoljan. Nadam se. Danas sam se osećao odlično od sredine meča do kraja, bez bolova. Nadam se da će biti u redu – istakao je Đoković.

Zatim se osvrnuo na meč.

-Ne želim da mu uzmem zasluge za njegovu dobru partiju, u prvih set i po bio je bolji teniser i diktirao je igru, dok sam ja bio izuzetno neutralan. Tek sam tada počeo da igram na pravi način, mislim da sam dobio sedam gemova u nizu. Imao sam brejk u trećem, meč se brzo okrenuo i ta brejk lopta koju sam spasao u trećem bila je ključna. Bilo je jako neizvesno, izjednačen meč – dodaje Đoković.

U polufinalu će igrati protiv Cicipasa.

-Jedan je od najboljih tenisera sveta, zasluženo je tu gde jeste, igra najbolje u životu u poslednjih godinu dana, osvojio je ATP finale, konstantan je sa rezultatima na svim podlogama. Veliki je momak, odličan servis, koji mu je uz forhend najveće oružje, bekhend udara sa mnogo spina, izlazi na mrežu. Kompletan je igrač, može da igra agresivno, a i da se brani jer se dobro kreće – zaključio je Nole.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter