0
ATP

FOTO: ATP TOUR

NEKADAŠNJI TENISKI AS O NOVAKU: ‘Federer je opušten, Nadal je skroman, a Novak…’

Objavljeno: 26.09.20 u 11:16

U nedelju počinje Rolan Garos i traje do 11. oktobra, igra se za nagradni fond od 18.209.040 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Nekadašnji teniski as Mats Vilander detaljno je analizirao predstojeći turnir u Parizu, kao i rivalstvo koje traje već godinama između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Rodžera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportistu. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvek bio… Šta je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, teniser sa dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji nekada ne može da se kontroliše u granicama pravila. Meni se to dopada. Mislim da će se većini navijača to dopasti. Ne kažem da je Novak loš momak, sada nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće. ‘Pogrešio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojiću Rolan Garos. Uzeću 18. trofej i nastaviti da treniram’. Mislim da će događaji iz Njujorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u poslednjih nekoliko godina – rekao je Vilander u razgovoru za ‘Novosti’.

Nakon diskvalifikacije sa US Opena, najbolji svetski teniser mogao bi da oseća veliki pritisak u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ: PLAKAO JE KAO MALO DETE: Fejsa se na dirljiv način oprostio od Benfike, emocije su bile toliko velike da nije mogao da zadrži suze! (VIDEO)

Mislim da će biti baš suprotno. Mislim da će ući sa stavom: ‘Pokazaću svima da ne moram da se naljutim, mogu da pobedim i bez toga’. Zapravo, da je osvojio Ju-Es open navijači koji vole Federera bi rekli: ‘Ne računa se, Rafa nije učestvovao i vladala je korona’. Naravno, nadam se da Novak neće pogoditi nikoga u lice na Garosu. To je bio nespretan i nesrećan događaj. Prekršio je pravila i kažnjen je zbog toga. Žena je sada dobro i znamo da se tako nešto ne sme uraditi ponovo.

Proslavljeni teniser smatra da je velika trojka koju čine Novak, Nadal i Federer blizu ‘kraja’.

Veoma je blizu toga da bude završena. Mislim da imaju još mnogo toga da daju tenisu, kao što radi Serena u ženskoj konkurenciji. Ipak, dolaze mlade snage, ovi momci više nisu toliko zastrašujući. Psihički su jači, ali dolazi vreme promena. Novak ima svoju šansu, ali očekujem dosta novih osvajača grend slem titula u narednih nekoliko godina – ističe Vilander.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter