in ,

OGLASIO SE I KECMANOVIĆ NAKON PRVE TITULE: ‘ Izuzetno sam srećan i zadovoljan, dodatno me raduje što sam to učinio baš ovde u ovom trenutku’

Veliki uspeh mladog tenisera!

Nakon osvojene titule oglasio se Kecmanović.


-Izuzetno sam srećan i zadovoljan osvajanjem moje prve ATP titule. Dodatno me raduje da sam to uspeo da učinim baš sada i u Kicbilu, u ovom teškom trenutku za sve nas igrače zbog pauze koje je izazvala pandemija virusa korona, kao i to što sam do ovog trofeja stigao na šljaci koja i nije moja omiljena podloga. Dokazao sam pre svega sebi da mogu napraviti rezultat koji želim i za koji sve ove godine konstantno radim na sebi i treniram. Put do titule u Kicbilu nije bio lak, iskreno nisam puno ni očekivao od ovog takmičenja na koje sam stigao iz druge vremenske zone i sa druge podloge, iz Njujorka i US Opena u Austriju, sa betona na šljaku. Išao sam korak po korak bez ikakvog pritiska i rezultat je tu, što mi daje dodatnu motivaciju da nastavim da radim još jače i ostvarim rezultate koje sam sebi zacrtao još kao junior. Ovu titulu posvećujem mojim roditeljima, koji su zaslužni za sve moje uspehe, bez kojih ne bi bio tu gde jesam, mama I tata volim vas – poručio je Kecmanović.

Nema mnogo vremena za slavlje jer uskoro startuje u Rimu, a prvi protivnik će mu opet biti Japanac.

-Da, ponovo startujem protiv Japanca, u Kicbilu prvo kolo sam igrao protiv Nišikorija, sada me čeka Jošihito. Nemam vremena za odmor, neće biti lako, ali šta je tu je, takav je ovaj naš posao i ako želiš dobar rezultat nemaš prostora za razmišljanje o tome da se nisi dovoljno odmorio, prilagodio, već moraš da se uhvatiš u koštac sa zadatkom koji je pred tobom, daš sve od sebe, sa uvek jasnim ciljem ispred sebe, pa šta Bog da, šta bude biće. Mogu samo reći da sam jako radujem što ću igrati moj prvi glavni turnir Mastersa u Rimu, jednog od najlepših takmičenja na šljaci i to će mi biti motivacija više da nastavim putem kojim sam krenuo u Kicbilu. Nakon Rima odlazim u Pariz na Rolan Garos – dodao je teniser iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: PRVI TROFEJ U KARIJERI ZA SRPSKOG TENISERA: Veliku uspeh za mladog igrača

Pričao je o pauzi i dešavanjima za vreme pandemije.

-U Beogradu nisam bio od decembra sve do juna, punih sedam meseci, beskrajno sam se bio uželeo roditelja, porodice, prijatelja. Svaki dan sam se budio sa željom da čujem vest da su granice otvorene i da konačno mogu krenuti kući. Sve je bilo stalo, svi smo bili kao u nekon vakumu ne znajući šta donosi dan, a šta noć. Moram da kažem da sam impresioniran kako su hrabro i bezuslovno medicinski radnici širom sveta, a pre svega kod nas, danonoćno neumorno pomagali bolesnima, ne pitajući se šta će biti sa njima, a među tim herojima bili su i moji roditelji čiji je poziv upravo taj, da stalno iz dana u dan spašavaju ljudske živote i beskrajno sam ponosan na njih kao i sve njihove kolege. Dolaskom u Beograd nastavio sam da treniram i kao i svi ostali igrači sa nestrpljenjem čekao sam informaciju kada gde i kako se nastavlja sezon. Ono što je bilo najlepše u toj pauzi je to što sam konačno nakon dugog niza godina proveo više od dva meseca sa mojom porodicom, što me je preporodilo i fizički i psihički, dobio sam novu energiju za nastavak ovog mog profesionalnog puta – istakao je Miomir.

Na kraju je objasnio kako vidi nastavak 2020. godine.

-Vidim je kao i svaku drugu godinu i vreme, radno. Samo nas rad, konstantan i veliki rad može spasiti i voditi kroz život putem kojim idu šampioni. Svestan sam toga, želim da idem tim putem, zato ću i nastaviti da dajem svaki dan sve od sebe i gledam pozitivno na sve ono što dolazi – poručio je šampion turnria u Kicbilu.

FOTO: Privatna arhiva

Diskusija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

FENOMENALAN GOL: Partizan vodi 1:0, prava bomba!

REAL DOBIO PRVI EL KLASIKO U SEZONI: Kampaco doneo pobedu