0
ATP

LEPE REČI STIŽU IZ BOSNE I HERCEGOVINE, BIVŠI IGRAČ STAO NA NOLETOVU STRANU: ‘ Nole, ti si sigurno najbolji u istoriji’

Objavljeno: 10.09.20 u 23:38

Bivši teniser se oglasio povodom diskvalifikacije Novaka Đokovića.

Veoma emotivan tekst o Novaku napisao je Dario Miraščić, bivši teniser iz BIH.

-Osećam potrebu kao Bosanac i Hercegovac (nekada i neki teniser) da napišem tekst o tebi koji si ujedinio ex-yu. Koji si sigurno po meni, a i po mnogima, najbolji sportista sa ovih prostora svih vremena. Onaj ‘incident’ se mogao desiti svakome, ali desio se tebi Nole.

Neopreznost i prestroga diskvalifikacija ja verujem da će te ojačati i naterati da budeš još bolji čovek, ali i teniser. Od turnira do turnira, od Australije do Amerike, pratim zvižduke, povike i urlike na tvoj račun, usred servisa i nakon tvoje pobede, a da mi zapravo nije jasno zašto, i čime si zaslužio da jedan Nik Kirjos, huligan među teniserima, ima svoje mesto u sportskoj rubrici svih novina ovoga sveta da o tebi kaže što misli.

PROČITAJTE JOŠ: DEJO SAVIĆEVIĆ OTKRIO KO JE JEDINI PATRIOTA OD SPORTISTA: ‘Raskinuo je ugovor i došao, skidam kapu’

Rodžer Federer, veliki šampion, sigurno jedan od najvećih, kao i Rafael Nadal, na svakom turniru, i pred svakim TV  ekranom ovoga sveta, pa nažalost i u Bosni i Hercegovini, imaju više navijača od tebe. Zašto? Možda zato što si iz Srbije? Može i to biti.

Ali mnogi možda ne znaju da si ti taj koji je pomogao i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vreme poplava. Da si ti taj dokazani humanista koji je mnogim teniserima sa ovih prostora i dan danas pomogao sa mnogim savetima.

Da si ti taj koji je organizovao Adria Tour na ovim prostorima, bez ikakve materijalne koristi, da pomogneš zemljama koje doživljavaš svojima, ono što politika ne bi mogla ujediniti mogao si ti. A mnogi te opet mrze i navijaju za Rodžera ili Rafu kada igraju protiv tebe.

– Ali po meni, tebe od njih dvojice razlikuje nešto što se ne tiče tenisa, nego se tiče ljudske naravi. Oni su prinčevi tenisa, nedodirljivi i visoko uzdignuti nad onima koji ih gledaju i za njih navijaju. Međutim, Nole ti nisi princ jer tebe veže potreba da budeš voljen.

– Kao i potreba da se uvek, na svakom mestu, u svakoj gesti i postupku iskažeš kao dobar čovek. Možda Nole u ovim trenucima kroz koje sada prolaziš nećeš ovaj tekst niti pročitati, ali sam osetio potrebu da ga napišem i pružim neku vrstu podrške. Nole ti si sigurno najveći teniser u istoriji i zato što među živima nema šampiona koji je bio toliko nevoljen. Glavu gore i samo napred šampione – objavio je i napisao bivši teniser na svom fejsbuk profilu.

Verujemo da je Novaku drago kad dobije ovakve poruke podrške i to od bivšeg kolege.

FOTO: YouTube screenshot

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter