0
ATP

KRAJ VELIKE TENISKE ERE: Legendarni duo ide u penziju!

Objavljeno: 27.08.20 u 18:46

Američki teniseri odlučili su da završe karijeru u 42.godini života.

Bob i Majk, blizanci, u penziju odlaze kao najtrofejniji duo u istoriji tenisa. Za 26 godina karijere uspeli osvojili su 119 trofeja . Na policama imaju pehare svih grend slemova, svih turnira masters serije i čak 4 trofeja sa završnih turnira u sezoni.

Imaju vrhunski skor sa čak 16 titula na grend slem turnirima i 39 na turnirima masters serije.

Najviše smo ponosni na način kojim smo se potpuno posvetili igri i svakog dana smo se maksimalno trudili. Odanost jednog prema drugom nikada nije bila upitna i napuštamo profesionalni tenis bez žaljenja. Nedostajaće nam takmičenje i drugarstvo medju igračima. Takođe, nedostajaće nam i uzbudjenje priprema za veliki meč i igranje pred navijačima- dodao je Bob Brajan, navodi se u saopštenju.

Njegov brat kaže da su saglasni u vezi odluke o kraju karijere:

-Takmičenju smo dali više od 20 godina i sada otvaramo naredna poglavlja u našim životima. Blagosloveni smo što smo mogli toliko dugo da igramo dublove. Zahvalni smo što smo imali priliku da igramo na početku godine i oprostimo se od navijača. Osvajanje našeg poslednjeg turnira, u Delrej biču i pobeda u Dejvis kupu u Honoluluu su trenuci koje ću zauvek pamtiti- dodao je Majk.

438 nedelja su proveli su na mestu broj 1 na ATP rang listi. Oni su 2007. godine osvojili Dejvis kup, zlato na OI  u Londonu 2012. i bronzu na OI u Pekingu četiri godine ranije, što je fenemenalno!

FOTO: YouTube/Screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter