0
ATP

FOTO: ATP TOUR

OGLASIO SE NOVAK: Srpski teniser putuje u Ameriku, a evo na kojim turnirima će igrati!

Objavljeno: 13.08.20 u 14:10

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, otputovaće u SAD gde će odigrati dva turnira.

Đoković će se pojaviti na Sinsinati Mastersu (22. avgust) i US openu (31. avgust), dva turnira koja će se igrati u ‘mehuru’ u Njujorku.

Novak je potvrdio da će otputovati u Njujork i tamo stići 15. avgusta, nedelju dana pred početak Sinsinatija.

– Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na Western & Southern Open-u i US open-u ove godine. Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom teren – napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

Srpski teniser će na US openu imati ogromnu šansu da manje-više ‘zacementira’ prvo mesto na ATP rang listi u narednih nekoliko meseci, s obzirom da na turniru neće, pored Rodžera Federera, biti ni Rafaela Nadala.

Novak je prošle godine zbog povrede morao da preda meč osmine finala protiv Stena Vavrinke, pa je tada osvojio svega 180 bodova, pa bi eventualnim podizanjem trofeja upisao dodatnih 1.120.

Učešćem na US openu srpski teniser će pokušati da osvoji 18. Grend slem titulu, a ukupno četvrtu u ‘velikoj jabuci’ gde je poslednji put trijumfovao 2018. godine.

Toliki broj bodova neće moći da osvoji na Sinsinati Mastersu, jer tamo ‘brani’ (uslovno rečeno, jer prema ovogodišnjim pravilima bodovi ne mogu da se izgube) polufinale.

Prošle godine je izubio od Rusa Danila Medvedeva posle preokreta i osvojio 360 bodova, ali će svakako trijumfom moći da dobije novih, značajnih 640 bodova.

 

FOTO: ATP TOUR

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter