Neviđeni zahtevi teniskog saveza Amerike.

Kako bi se zaštitio, teniski savez Amerike preuzeo je sve potrebne mere pred početak US Opena.


US Open bi trebalo da počne 31. avgusta. Na internetu je ‘procureo’ dokument koji moraju da potpišu svi teniseri ukoliko žele da igraju na otvorenom prvenstvu Amerike.

– Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije. Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga. Sa punim razumevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje naslednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav – navodi se u ‘procurelom’ formularu.

Ubrzo nakon što je ova informacija ‘procurela’ u javnost, oglasili su se pojedini teniseri i naveli da svake godine potpisuju neku vrstu ovakvog dokumenta.

FOTO: usopen.org