0
ATP

NADALU ‘PREKIPELO’: Ružno je ovo što ATP radi

Objavljeno: 03.07.20 u 15:17

Toni, stric španskog tenisera Rafaela Nadala, smatra da odluka koji je donela Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) nije ispravna.

On tvrdi da novi raspored i sezona poremećena pandemijom korona virusa ne odgovaraju nikome od teniskih veterana.

– Pričao sam sa Rafom i on razmatra koje će turnire igrati. Raspored je nerealan, posebno za veterane koji ne mogu da igraju toliko nedelja zaredom – rekao je Toni za ESPN Deportes.

‘KATALONCI’ MENJAJU UNIFORMU: Pogledajte kako će izgledati novi dres Barse (FOTO)

Odluka podrazumeva da u periodu od mesec i po dana održi dosta turnira. Između sredine avgusta do početka oktobra, zbijena su čak tri Mastersa (Sinsinati, Madrid, Rim), dva grend slema (US Open i Rolan Garos), i još nekoliko turnira.

– Mislim da je ružno to što je ATP uradio. Odluka je potpuno protiv igrača kao što su Rafa i Novak Đoković – kaže Toni Nadal.

Sa ovom odlukom nije saglasan ni Endi Marej, britanski igrač kaže da raspored nije bezbedan, jer nije baš jednostavno iz dana u dan se menjati podloge (igraće se na betonu i šljaci).

– Nije sigurno da igrate polufinale ili četvrtfinale u Njujorku na betonu, a onda u utorak igrate u Madridu na visinskoj razlici i šljaci, posebno što se teniseri nisu dugo takmičili – kaže Mari.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter