0
ATP

FOTO: Jelena Ivanović

NOVAK ĐOKOVIĆ: Hvala Hrvatskoj, radujem se dolasku u Zadar!

Objavljeno: 15.06.20 u 20:20

Prvi teniser sveta Novak Đoković istakao je da nestrpljivo čeka dolazak u Zadar.

Srpski as sa nestrpljenjem čeka drugu stanicu ‘Adria Tura’, nakon što je priređen spektakl u Beogradu.

Turnir u Hrvatskoj na programu je sledećeg vikenda.

– Imam zaista lep i prijateljski odnos s Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem i traje sigurno 10 godina unazad, pogotovo s Marinom. Poznajemo se još iz juniorskih dana. Zahvaljujem im se ovom prilikom što su prepoznali inicijativu ‘Adria Toura’ i humanitarni karakter. Oni su se odmah stavili na raspolaganje i radujem se što ću igrati i deliti teren s njima. Nadam se da će biti zabavno kako na terenu, tako i izvan njega – rekao je Đoković za HRT.

On je otkrio i ko će nastupiti.

– Za sada smo sigurni Dimitrov, Ćorić, Čilić i ja. Saša Zverev ima želju da zaigra i u Hrvatskoj, međutim čeka se utorak da nemačka Vlada donese odluku o karantinu, jer mora da ide u Nemačku posle na neke svoje događaje. Ako ne bude karantina igraće. Bio bi veliki uspeh za ‘Adria Tour’ da imamo tenisera svetskog kalibra i u Zadru.

Iako je tokom karijere već igrao u Umagu, Splitu i Zagrebu Đoković se posebno raduje nastupu pred zadarskom publikom.

– Nikada nisam bio u Zadru, tako da se radujem. Čujem da će biti fenomenalna atmosfera i da ima veoma puno zainteresovanih za meč – rekao je Đoković i naglasio da njegov trener Goran Ivanišević jedan od glavnih ljudi u organizaciji.

Za razliku od Beograda, gde je oko 10.000 ulaznica rasprodato u rekordnom roku, u Zadru će zbog epidemiološke situacije biti manje navijača.

– Za sada zbog socijalne distance može biti samo četiri i i po hiljade ljudi, kažem ‘samo’, ali nemojte me pogrešno razumeti. Zaista smo zahvalni, nadam se će možda biti i pun stadion, a ako ne, i četiri i po hijade je fantastično.

Đoković je za kraj imao poruku za narod u Hrvatskoj.

– Zahvalio bih svim građanima Zadra i naravno cele Hrvatske što podržavaju ovaj događaj. Nadam se da će se svi zabaviti i uživati u spektaklu – zaključio je prvi teniser sveta.

FOTO: Jelena Ivanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter