Izjava Novaka Đokovića da ne zna da li će se vakcinisati protiv korona virusa kada se vakcina bude izmislila i dalje podiže prašinu.

Ničim izazvan danas se tom temom bavio potpredsednik FIFA – Viktor Montaljani. On je prokomentarisao izajvu Novaka Đokovića oko vakcine za COVID-19.


– Novak je bio protiv vakcinacije? Možda će imati problema zbog toga. Pretpostavimo da odemo u zemlju koja zahteva dokument koji potvrđuje da smo vakcinisani kada prelazimo granicu. Novak onda neće moći da uđe u tu državu. Neće pustiti u tu zemlju i moraće da se vrati kući. To je ozbiljan problem, ali ne bi trebalo da ga rešavaju sportski radnici ili teniseri, već političari. Moramo da čekamo da vidimo šta će oni da odluče. Mnogo za sada ima nepoznanica – rekao Montaljani.

Podestimo, Đoković je prošlog meseca govorio o tome da bi on prvi bio protiv vakcina ukoliko bi one bile obavezne za tenisere da bi mogli da nastave sa takmičenjem na ATP turu nakon pandemije korona virusa.

U stvari došlo je samo do nesporazuma, jer prvog reketa sveta nisu dobro razumeli, on je samo izjavio da se on neće vakcinisati, ako ona ne bude zvanično potvrđena.