Najbolji teniser sveta Novak Đoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom ‘Telegrafu’ zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu tokom pandemije virusa korona i tema kojima se bavi.

Autor, Giri Nejtan, u svom tekstu, između ostalog, optužuje Đokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi ‘pseudonaučnim’ temama.

U prvom delu teksta on je najboljeg tenisera sveta pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći igračima koji su niže rangirani. Međutim, Nejtanu je zasmetalo Novakovo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.


 

ĐOKOVIĆ I IVANIŠEVIĆ PRAVE SPEKTAKL: Najbolji svetski teniseri u Hrvatskoj i Srbiji!

Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u ‘Telegrafu’, promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, za koje britanski novinar kaže da su ‘smeće’.

Najveća šteta koju Đoković nanosi je, kako dalje tvrdi Britanac, to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista sveta, a pogotovo kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba.