0
ATP

FOTO: Jelena Ivanović

NAJVEĆA TRAUMA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Dugo sam to nosio u sebi, iscrpelo me je do bola.

Objavljeno: 04.05.20 u 20:59

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o bolnim temama iz svoje karijere.

Svakome od nas teško je u trenucima kada gubi, izuzetak nisu ni najbolji svetski sportisti. Svedoci smo svi Novakovih rasprava sa sudijama i lomljenja teniskih reketa, srpski teniser ističe da mu ti trenuci teško padaju.

HTEO DA SE SKLONI OD KORONA VIRUSA: Novak Đoković sad blokiran u žarištu opakog virusa!

– Najveća lekcija prethodnih godina. Nisam mogao da prihvatim kada uradim nešto na šta nisam ponosan. Opsujem, bacim reket. Ubrzo se osvestim i shvatim da nisam dao dobar primer mladima i onima koji me gledaju. Dugo sam vukao to u sebi, iscrpelo me je to do bola gde svaki put kad neko nešto kaže, ili vidim reprizu kako bacam reket – javi mi se trauma i neka emocija kritike prema sebi i osećam da sam u jednom konkretnom i jednostavnom primeru naučio kako sve da prebrodim – kaže Novak.

ĐOKOVIĆ JOŠ JEDNOM UZ DOMOVINU: Novak pronašao način da pomogne teniserima iz Srbije!

Ključna stvar za srpskog tenisera jeste prihvatanje.

– Kako prihvatiti situaciju u kojoj reaguješ kako nisi želeo. Povredio si nekoga, ko god da je. Nisi ponosan na ponašanje, prihvatiš to i nastaviš dalje. To je stvarno jedan od najednostavnijih poslova koje možeš da radiš na sebi, ali i najtežih. Stalno smo u iskušenju, svesni smo po kakvim postulatima treba da se ponašamo, ali desi nam se da imamo neki izliv besa i ljutnje – rekao je Đoković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter