0
ATP

Novak Novak Đoković

ĐOKOVIĆ JOŠ JEDNOM UZ DOMOVINU: Novak pronašao način da pomogne teniserima iz Srbije!

Objavljeno: 04.05.20 u 16:06

Teniski savez Srbije (TSS) u saradnji sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, organizovaće ‘TSS Tour’ za igrače i igračice seniorskog uzrasta sa zavidnim novčanim nagradama.

Zbog zdravstvene situacije sva sportska dešavanja u svetu i kod nas su otkazana, a plan i poslednja odluka ITF i TE je da se sa međunarodnim turnirima nastavi nakon 13. jula.

Iz TSS ističu da je najveći problem u ‘belom sportu’ nemogućnost velikog broja igrača da ostvari bilo kakve prihode za ličnu egzistenciju što se pre svega odnosi na igrače i igračice sa slabijim rangom od 200-tog mesta kako na ATP, tako i na WTA rang listama.

– Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period – rekao je Novak Đoković najavljujući ‘TSS Tour’.

Najbolji teniser sveta objasnio je i kako je zamišljen taj program.

– Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan – kazao je najbolji reket sveta.

Pored njega, TSS je i uz pomoć Danila Petrovića došao u situaciju da može da pokrene ovakav program.

– Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter