0
ATP

FOTO: Jelena Ivanović

EMOTIVNO PISMO ITALIJANA: Obratio se Novaku Đokoviću – Ti si jedina osoba koja razume…

Objavljeno: 27.04.20 u 12:45

Italijanski teniser uputio je otvoreno i emotivno pismo srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Reč je o teniseru Omaru Đakaloneu, trenutno 874 teniser sveta na ATP listi obratio se Đokoviću pismom u kome mu je zahvalio za podršku koju pruđa svim teniserima.

Srbin je nedavno pokrenuo akciju u kojoj bi najbolje plasirani teniseri pomogli slabije rangiranim igračima finansijskom donacijom s obzirom da je zbog koronavirusa u ovom trenutku nemoguće da sami na terenu zarade taj novac.

ZAŠTO POBOGU: Đoković dozvolio Jeleni da ga ošiša, potom je zapalio internet! (FOTO)

Italijan se obratio Đokoviću i otkrio je u pismu sa čime sa čime se sve bore teniseri kako bi došli do vrha ATP liste.

– Pišem ti jer si ti izgleda jedina osoba koja je sposobna da razume i uradi nešto za nas, iskreno verujem da porukom ATP ništa ne bih postigao. Oduvek sam ti se divio kao igraču, isto koliko sam ti se divio i kao osobi. Pokazivao si svoje srce i skromnost i to je pokazala tvoja briga o slabije rangiranim teniserima. Napravio si određene nivoe jer si spreman da finansijski pomogneš samo igračima od 250. do 700. mesta – napisao je Italijan i nastavio:

NOVI PLEMENITI GEST KOJIM JE ODUŠEVIO SVET: Novak Pomogao Srbiji, a uplatio je pomoć i bolnici u Bergamu!

Verujem da, u ovim uslovima, niko ne bi trebalo da se oseti izostavljenim. Svi koji pokušavaju da žive od ovo sporta i da dođu do svojih ciljeva, svi igrači sve do 1000. mesta, a ne samo do 700. mesta bi trebalo da budu ključni deo sistema i ne bi trebalo da budu ostavljeni samo sa sobom, kao što je slučaj bio uvek. Pričam o onim igračima koji ne mogu da se uzdaju samo u ATP i ITF za hranu i smeštaj, jer moraju da plate i za španovanje reketa, fizioterapeuta, a nisu uvek u mogućnosti da sa sobom povedu trenera. Ti igrači moraju da donose odluke na osnovu novca, a ne na osnovu profesionalnog napretka, tako da su primorani da se finansijski izdržavaju putem državnog nagradnog fonda i mečeva za klubove.Tokom karijere upoznao sam mnogo odličnih tenisera koje je ubio sistem i koji su morali da odustanu od ciljeva jer nisu imali porodicu koja je mogla da ih izdržava. U ovom trenutku, mislim da bi ATP i ITF trebalo da budu odgovorni za to, jer mi loše rangirani igrači moramo da ih izdržavamo tako što plaćamo određene stvari od 75-250 dolara. To radimo iako ne osećamo da se oni brinu za nas, iako moramo da idemo i ‘Bogu iza nogu’. Idemo na lokacije koje ne mogu da obezbede smeštaj igračima i ITF ih izabere samo kako bi zaradili novac. Ali mi to radimo jer želimo da pratimo naš san – napisao je Italijan. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter