0
ATP

FOTO: ATP TOUR

NOVAK NEĆE NOSITI ZASTAVU SRBIJE U TOKIJU: Predsednik OKS otkrio zbog čega!

Objavljeno: 26.04.20 u 19:15

Prvi reket sveta neće nositi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novak Đoković je, bez sumnje je najbolji sportista, ali on neće nositi zastavu Srbije u svečanom defileu na otvaranju najveće svetskovine sporta.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije u intervjuu za „Večernji list“ otkrio je ovaj veoma interesantatn detalj, pri odgovoru na pitanje „Da li je Novak Đoković najveći srpski sportista svih vremena?“:

– Nikad niko neće biti kao Novak. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista on je i sjajan čovek. Evo vam primera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio „Predsedniče, možemo nekog drugog da učimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekom drugom“. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali su me odmah napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života. A terazije je turska reč za vagu – rekao je Maljković.

FOTO: PRINTSCREEN

Maljković je ponovio da je prvi put čuo za Đokovića na splitskim Firulama.

– Kada bih došao u Split bio bih tamo kafu, da ne idem u gužvu, pa je tako bilo i te 2006. godine. Sedim ja tako u društvu Šurjaka, Džonija, Ivaniševića oca i sina, Macure, Šolmana i Bibe Bilića i neko od njih mi kaže ‘Imate teniskog mulca koji će biti broj jedan’. Pitam ih ja, šta ima taj dečko, a oni kažu da ima glavu. Tada sam ja za njega prvi put čuo, s njegovih 19. Događalo se to u momentu kada je Novak razmišljao da ostavi tenis, usred njegove najveće krize, i baš tada je izašao moj intervju s naslovom da će Novak biti broj jedan – rekao je on.

Podsetimo, Olimpijske igre u Tokiju biće održane 2021. godine, a ne ove, zbog pandemije korona virusa i to je prvo odlaganje u istoriji ovog takmičenja.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baća u nastavku Južnog vetra postaje menadžer i skaut Barselone za Srbiju! #Baća #Juznivetar #Messi #Baca

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter