1
ATP

Foto: Youtube screenshot kombo

SAVETOVAO SAM MU DA NE GOVORI O VAKCINI: Doktor Kon pojasnio poruku upućenu Đokoviću

Objavljeno: 22.04.20 u 11:17

Epidemiolog objasnio je svoj status na Fejsbuku upućen najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Prethodnih dana najaktuelnija tema u Srbiji, koja je veliku pažnju privukla u regionu i čitavom svetu bio je stav Novaka Đokovića o vakcinisanju.

Epidemiolog Predrag Kon još jednom je govoro o statusu na pomenutoj društvenoj mreži u kojem se obratio Novaku.

– Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa – rekao je Kon u uključenju u jutarnji program „Prve“.

Šef stručnog tima Vlade Srbije još jednom istakao je koliki je značaj vakcinisanja.

– Što se tiče vakcinacije znamo da će stići znatno kasnije i odrediti koje je stanovništvo najosetljivije, i to će biti oni koji su najugorženiji, stariji i oni koji imaju hronične bolesti – rekao je Kon i dodao:

– Što se tiče putovanja to je na međunarodnom nivou. Opšte je poznato da u SAD ne možete da uđete ako nemate kompletan vakcioni status. Kod nas je moguće uvesti obaveznost testiranja, a slično očekujem i od drugih zemanja. To su sve slobodne odluke međunarodnog saobraćaja. O tome će se baviti Svetska zdravstvena organizacija, a kako će biti ostaje da vidimo.

Epidemiolog je dodao da mu je žao što nije imao priliku da utiče na najboljeg tenisera sveta i da mu objasni značaj imunizacije za zdravlje.

0
0

1 Komentara

  1. Na Instagramu je od 18.30 časova po srednjeevropskom vremenu počeo „lajv“ između Novaka Đokovića i Fabija Fonjinija, a Italijan je tokom njega rekao nešto što nas je poprilično iznenadilo.
    Odakle mu ova informacija, pojma nemamo:

    – Znamo da će se karantin u Srbiji završiti 20. maja, u Italiji će to biti 20. juna, tako da je veoma teško pričati o tenisu i povratku na teren – rekao je Fonjini, na šta ga je Nole upitao:
    – Nedostaje li ti tenis?
    – Nedostaje mi. Mnogo mi nedostaje da igram protiv Novaka Đokovića, Rodžera Federera, za to se živi…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter