1
ATP

IMA PREDLOG ZA SPAS SEZONE: Zbog pisma napisanog teniserima Novaka će ceo svet obožavati!

Objavljeno: 18.04.20 u 10:36

Srpski teniser Novak Đoković nastavlja da oduševljava svet u ovim teškim trenucima.

Nakon što je pomogao bolnicama u Srbiji sa milion dolara, odlučio se da pomogne pozamašnom svotom i bolnici u Bergamu, a čini se da to nije sve što će od humanosti svetu podariti Novak.

Kako piše Džon Verthajm, novinar ‘Tennis TV’ Novak Đoković napisao je pismo svim teniserima na ATP listi. Njegova ideja je da se finansijski pomognu lošije rangirani teniseri od strane onih najboljih.

– Evo šta smo predložili. Najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda slabije plasiranih tenisera. Najboljih pet na svetu doniraće 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond. Najboljih 20 u dublu doniraće 5.000 dolara, totalna suma bi trebalo da bude 1.050.000 dolara. Kada na to dodamo sumu koju bi trebalo da donira ATP, a potom i Grend slemovi, doći ćemo do sume od oko četiri do četiri i po miliona dolara – napisao je Novak Đoković.

Ipak, to nije sve, u slučaju da završni turnir na kraju sezone bude odigran, 50 procenata od nagradnog fonda biće donirano.

Rodžer, Rafa i ja predložili smo da 50 odsto od nagradnog fonda završnog turnira u Londonu (ako se odigra u novembru/decembru) ide u Fond. Ne znamo da li će se odigrati turnir i ako se ne odigra, onda bi isto trebalo da se uradi na Australijan openu 2021. godine. Ne samo nas trojica, svi koji budemo učestvovali na Završnom turniru ili Australijan openu trebalo bi da doniramo ono što smo osvojili. To je fer način da svi učestvuju – zaključio je Đoković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter