0
ATP

UDARNE VESTI: „Beli sport“ suspendovan, Đoković još dugo neće na teren

Objavljeno: 18.03.20 u 19:44

Teniserima je produžen prinudni odmor.

Kako javlja BBC najbolji svetski teniser i teniserke se na teren neće vraćati pre 7. jula.

Razlog ovakve odluke je dobro poznat – pandemija Covid-19 virusa. Prethodni datumi o kojima se spekulisalo bili su 20. april, odnosno 2. maj, kada je WTA u pitanju.

ATP rangiranje do daljeg će biti zamrznuto, a najbolje tenisere nećemo gledati na mastersima u Madridu i Rimu, te turnirima u Minhenu, Eštorilu, Ženevi i Lionu, dok će dame propustiti takmičenje u Strazburu i Rabatu.

– Nije trenutak da reagujemo bez saglasnosti, već skladno. Mi preispitujemo sve opcije u vezi sa održavnjem i maksimizacijom teniskog kalendara baziranim na različitim datumima povratka na Tur, koji u ovom trenutku ostaje nepoznat. Posvećeni smo da rešimo ove probleme sa igračima i članovima turnira i ostalim teniskim telima u nedeljama i mesecima pred nama. Sve odluke u vezi sa uticajem korona virusa zahtevaju konsultaciju i pregled onih koji imaju udela u igri, pogled koji dele ATP, VTA, ITF, AELTC, Tenis Australija i USTA – navodi se u saoštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter