0
ATP

FRANCUZI ODLUČILI: Korona virus odlaže Rolan Garos, evo kada će se igrati!

Objavljeno: 18.03.20 u 09:40

Virus koji je nastao u Kini, a neverovatnom brzinom se proširio po celom svetu, napravio je apsolutni haos u sportu.

Sport ‘spava’, dok korona hara! UEFA je juče zvanično odložila Evropsko prvenstvo za naredno leto, a nezvanično otkazan je još jedan veliki događaj. Naime, drugi ovosezonski gren slem Rolan Garos biće pomeren i neće se održati u drugoj polovini maja kako to tradicija nalaže. Sada se priča o spetembru i oktobru. Ta odluka Francuza naljutila je pojedine tenisere.

– Očigledno je da su to uradili bez konsultacija. Neverovatno je da ni sa kim nisu razgovarali, s obzirom na situaciju u kojoj smo – istakao je Australijanac Tod Vudbridž i nastavio:

– Šta da radi Rafael Nadal? Da li će igrati Ju Es open ili će se štedeti za Rolan Garos. Teško možete da pobedite na jednom i drugom. Ju Es open je brutalan s obzirom na vrućinu i oporavak, dok je i šljaka izuzetno fizički zahtevna. Igrači bi mogli da biraju da li da igraju jedan ili drugi grend slem. Očekujem da će Rodžer Federer igrati u Njujorku, a Španac u Parizu.

Australijsi teniser je potom pomenuo i Novaka Đokovića:

– Može li Novak da pobedi na jednom i drugom turniru? Rolan Garos i Vimbldon godinama su bili razdvojeni dve nedelje. Imali su igrači slobodnu nedelju i nedelju dana za pripreme. To ovde nije slučaj. Recimo, ako igrate parove i uđete u završnicu Ju Es opena, ne možetre da stignete na kvalifikaciju u Parizu. Mnogo je pitanja. Mislim da bi Francuzi trebalo o svemu da razgovaraju sa ostatkom teniske zajednice – poručio je Australijanac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter