Koronavirus napravio je pravu pometnju u svetu sporta, a prvi udarac danas je doživeo tenis, odložen je masters u Indijan Velsu.

Zlokobni virus stigao je i do SAD. Sve je više zaraženih u Kaliforniji, a direktor mastersa u Indijan Velsu Tomi Has danas je poručio da se taj turnir neće igrati. Ispred tenisa su zdravlje gledalaca, tenisera i ljudi u organizaciji.


Plan je da se masters u Indijan Velsu pomeri za neki termin kasnije, mada je veliko pitanje kada ako se u obzir uzme zgusnuti kalendar. Ono što je mnoge šokiralo jeste pisanje poznatog teniskog novinara Žozea Morgada koji je obelodanio da će se poeni osvojeni pre godinu dana u Kaliforniji izbrisati.

To neće mnogo pogoditi Novaka Đokovića koji je lane osvojio svega 45 poena. Najteže će biti Domeniku Timu, jer Austrijanac je trebalo da brani trofej i 1.000 svojenih poena. Rodžer Federer izgubiće 600 poena, a Rafael Nadal 360. To znači da će Novak uvećati prednost u odnosu na Španca.

Ovako će ATP lista sada izgledati:

Tu nije kraj borbe koronavirusa sa sportom. U Ligi šampiona u sredu će Barselona dočekati Napoli pred praznim ‘Kamp Nou’ stadionom. Tu vest preneo je katalonski ‘Esportiu’, ali UEFA se još nije zvanično oglasila.

Podsetimo, u Napolju je bilo 1:1.