0
ATP

FOTO: Screenshoot

IGRA ‘MAČKE I MIŠA’: Novak ‘Dropović’ ubedljiv protiv Hačanova, u polufinalu protiv jednog od dvojice Francuza!

Objavljeno: 27.02.20 u 18:39

Prija Novaku turnir u Dubajiju gde se danas prošetao do polufinala savladavši Karima Hačanova sa 2:0 (6:2, 6:2)

Srbin je od prvog gema jasno stavio do znanja da želi plasman u narednu rundu, a njegovu odlučnost osetio je ruski teniser koji nije imao nikakavog odgovora za najboljeg tenisera u istoriji naše zemlje. U polufinalu Novaka čeka pobednik duela Rišar Gaske i Gael Monfis.

Kasnio je meč Novaka i Hačanova, ali to nije smetalo Srbinu da na samom početku uzme servis protivniku i povede sa 3:1. Na 40:0 Đoković je odlično reagovao na servis Rusa koji je samo pogledom mogao da isprati lopticu odličnog Đokovića. Srpski teniser osvojio je 12 poena u nizu i došao je do ubedljivih 4:1 nakon 16 minuta igre. Protivnik je u prvom setu delovao kao statista u igri mačke i miša, dok je Novak bio samouveren u svoj ritern i odličan servis. Uspeo je Hačanov u nastavku da zaigra bolje i vrati jedan brejk, te set uvede u koliko-toliko neizvesnu završnicu. Novaku je trebalo 33 minuta da odličnom igrom dobije prvi set sa 6:2.

Obojica su na početku drugog seta dobila prvi gem na svoj servis. Đoković se odlično kretao i u drugom setu, uspeo je Hačanova da ‘izgura’ iza linije, te je za njega nerešiva enimga u više navrata bio Novakov ‘drop-šot’ Rus je uspeo samo u jednom navratu da mu vrati loptu i poentira. štab srpskog tenisera odlično je skenirao Karima Hačanova koji je samo na početku prvog seta uspeo da parira ‘broju 1’ na ATP listi.

Đoković je imao ubedljivu prednost 5:2 pred servis protivnika i veliku priliku da se plasira u polufinale. Imao je Srbin dve meč lopte, prvu nije iskoristio, ali je drugi put na servis protivnika bio siguran nakon dužeg relija. Te se potpuno zasluženo plasirao u polufinale i to za samo 69 minuta.

– Ne znam da li je baš najbolji tenis u mojoj karijeri. Osećam se dobro, igram dobro. Volim da igram uveče, tada su drugačiji uslovi. Što se tiče udaraca, u ovakvom ambijentu, ovo je bio težak meč za Karena, može bolje, ali mogu i ja  bolje – rekao je Nole.

O podršci sa tribina.

– Koncentracija je neophodna, ali to ne znači da ne uživate. Pokušavam da uradim šta je potrebno, da budem tu, odradim plan igre. U isto vreme, uživam i volim da igram u Dubajiu.

FOTO: Screenshoot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter