0
Tenis

KRAJ: Šarapova definitivo otišla u ‘penziju’

Objavljeno: 26.02.20 u 19:30

Petostruka grend slem šampionka ruska teniserka Marija Šarapova saopštila je danas da je završila karijeru.

Šarapova (32) je vest o kraju karijere objavila u kolumnama u Veniti Feru i Vogu.

Prvu grend slem titulu osvojila je kao 17-godišnjakinja 2004. godine na Vimbldonu, a tokom karijere osvojila je sve grend slem titule.

Nekadašnja prva teniserka sveta je 2016. godine odslužila suspenziju od 15 meseci, pošto je bila pozitivna ma zabranjenu supstancu meldonijum.

Po povratku takmičenjima, Šarapova nije uspela da se vrati u najbolju formu i imala je problema sa povredama ramena.

Pala je na 373. mesto na WTA listi, a na poslednja tri grend slem turnira poražena je u prvom kolu.

– Kako ostaviti iza sebe jedini život koji poznajete? Kako se udaljiti od terena na kojima ste od malena trenirali, od igre koju volite, koja vam je donela neizrecive suze i radosti. Sporta u kome ste našli porodicu, navijača koji su vas podržavali više od 28 godina. Nova sam u ovome, pa mi molim vas oprosti. Zbogom tenisu – navela je Šarapova.

Ona je rekla da se raduje jednostvanim stvarima, boravku sa porodicom i opuštanju, neočekivanim putovanjima za vikend i vežbama po njenom izboru plesu.

– Gledajući, shvatam da je tenis bio moja planina. Moj put je bio ispunjen dolinama i obilaznicama, ali su pogledi sa vrhova bili neverovatni. Posle 28 godina i pet grend slem titula, spremna sam na uspon na novu planinu, na takmičenje na različitim tipovima terena – navela je Šarapova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter