0
ATP

ĐOKOVIĆ SE POKAJAO: Nekada uradite neke stvari zbog kojih zažalite…

Objavljeno: 04.02.20 u 15:15

Osvajač Australijan opena oglasio se posle manjeg incidenta u finalu protiv Dominika Tima.

Nakon što je proslavio osmu titulu u osmom finalu u Melburnu, Novak Đoković je ‘ohladio’ glavu i osvrnuo se na događaj tokom trećeg seta kada je potapšao sudiju po patici.

To je bila reakcija na to što mu je francuski arbitar Damijen Dumuso dao dve opomene zbog prevelike razlike između dva servisa, a zatim i oduzeo prvi servis.

– Učinio si se sebe slavnim. Svaka ti čast, posebno kod druge odluke – rekao je Đoković.

Međutim, po pravilima bilo kakav fizički kontakt sa sudijom nije dozvoljen.

– Igrač ni u jednom trenutku neće fizički napasti sudiju, protivnika, gledaoca ili bilo koga drugog unutar kompleksa turnira. Kršenje ovog pravila doneće mu kaznu od do 20.000 dolara – stoji u pravilniku.

Zbog toga se Đoković dan kasnije izvinio svima i pokajao.

– U profesionalnom sportu stvari se dešavaju zbog kojih niste ponosni. Nekada uradite nešto zbog čega niste srećni, prolazite kroz razne nivoe emocija, idete gore-dole. Naravno, nisam srećan što sam pipnuo glavnog sudiju i stvarno mi je žao ako sam uvredio njega ili nekog drugog – izjavio je Đoković i pojasnio situaciju:

– U trenutku borbe neke odluke koje je on doneo su mi poremetile koncentraciju i poljuljale balans. Pokušao sam da se vratim u ravnotežu i sve se dobro završilo po mene. Nadam se da su svi gledaoci uživali u borbi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter