0
ATP

FOTO: ATP TOUR

SNIMAK IZ NAFTALINA: Kao mali imao je zacrtan cilj, ponovo ga je ostvario – Novak se vratio na tron, pred njim su novi izazovi (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.20 u 21:16

Cilj malom Novaku bio je da postane prvak, a današnjim trijumfom ponovo ga je ispunio. Novak Đoković odbranio je titulu na Australijan openu pobedivši nakon skoro pet sati Austrijanca Dominika Tima ( 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Znamo da je ovaj snimak ‘iz naftalina’ te da ste ga bezbroj puta videli, ali smo odlučili da ga ponovo podelimo sa vama na dan kada se Novak pobedom nad Timom vraća na prvo mesto ATP liste.

AO: Drama u Melburnu – Novak je australijski CAR!

Ni kada je ‘skinut’ sa prve pozicije u novembru mesecu Đoković nije zaboravio prioritete koje je postavio kao šestogodišnjak – To je borba da bude prvak, odnosno najbolji teniser. 

Posvetio se treninzima, dosta toga se odrekao od detinjstva, ali je po osmi put od 2008. godine do danas na tronu u Australiji, a drugi put u nizu. Đoković je odigrao 25 grend slem finala od kojih je devet izgubio. Nikad nije izgubio u finalu u Melburnu. Najviše puta osvojio je Australijan open – 8 , zatim Vimbldon – 5, Ju-Es open – 3 i Rolan Garos jednom.

 

Povratkom na prvo mesto ušao je Đoković u svoju 276. nedelju koju provodi na prvom mestu ATP liste, a s obzirom da ne brani bodove u Dubajiu izvesno je da će i naredne četiri provesti na prvom mestu. Ukoliko nastavi sa ovakvim igrama izvesno je da prestigne Pita Samprasa na drugom mestu sa 286 nedelja, a za sada je neprikosnoven Rodžer Federer koji je proveo ukupno 310 nedelja na vrhu ATP liste, nema sumnje, ukoliko ostane predan nema sumnje da će srpski teniser odgovoriti izazovima koji mu predstoje i da će doneti još mnogo sreće srpskom narodu.

FOTO: ATP TOUR

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter