0
ATP

AO: Drama u Melburnu – Novak je australijski CAR!

Objavljeno: 02.02.20 u 13:45

U finalu Australijan opena Novak Đoković je pobedio Austrijanca Dominika Tima i stigao do svog osmog treofeja u Melburnu.

Novak Đoković je australijski CAR! Srpski teniser osvojio je svoj osmi trofej u Melburnu čime je stigao do broja od 17 gren slem titula i prvog mesta na ATP listi. Bila je to prava drama u Melburnu u kojoj je Novak gubio sa 2:1 u setovima, a na kraju slavio 3:2 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3 i 6:4).

Novak je dobro ušao u meč, brzo napravio ‘brejk’ i poveo sa 2:0. U sedmom gemu Tim je uspeo da vrati i stigne do izjednačenja 4:4. U desetom gemu srpski as ima dve ‘brejk’ loptu, jednu koristi za 6:4.

Drugi set doneo je Novakovu dekocentraciju i baziranje misli na svađu sa sudijom u stolici. Naime, Tim je ‘brejkom’ poveo sa 2:1, ali je Novak u osmom gemu uspeo da napravi ‘ribrejk’ i izjednači na 4:4. Tada kreću muke sa vremenom za servis i sudijom. Prvi put kasni i dobija opomenu od arbitra, a Austrijanac to koristi da povede sa 40:15. U sledećem servisu je Novaku oduzet prvi servis, a Tim i to koristi za ‘brejk’ – 5:4. Odmah potom potvrđuje prednost i izjednačuje u setovima – 1:1.

Novak je nazadovoljstvo iskazao na pauzi između dva seta kada je imao šta da poruči Francuzu u stolici. Nervoza je ostala u rukama našeg najboljeg sportiste, te je Tim napravio dva brza ‘brejka’ za 4:0. Novak je tek u osmom gemu imao jednu šansu da vrati ‘brejk’, ali nije uspeo – 6:2 i 2:1 u setovima za Tima.

Đoković je dosta smirenije ušao u četvrti set. Tim je imao prvu ‘brejk’ loptu, ali je nije iskoristio. Sledeću u osmom gemu dobio je Novak i ‘paf’. Rezultat je bio 5:3. Nole je izjednačio u setovima – 2:2.

Iskustvo je bilo na strani Novaka, odlučujući peti set je otvorio sjajnim servisima i ‘brejkom’ već u trećem gemu. Nastavio je Đoković da dobro servira, muči Tima u njegovim servis gemovima i na kraju slavi sa 6:4 – 3:2 u setovima.

Da ponovimo – Novak Đoković je CAR AUSTRALIJE!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter