0
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN: Muguruza u finalu protiv Kenin

Objavljeno: 30.01.20 u 10:35

Španska teniserka Garbinje Muguruza plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila treću teniserku sveta Rumunku Simonu Halep posle dva seta 7:6 i 7:5.

Muguruza, 32. teniserka sveta, pobedila je posle nešto više od dva sata. U prvom setu obe su napravile po brejk, pa je odigran taj brejk koji je Španjolka dobila sa 10:8. Ona je iskoristila treću set loptu u taj brejku, a priliku da povede u meču imala je i Halep, koja je pri rezultatu 7:6 i 8:7 propustila dve set lopte.

Halep je u drugom setu povela sa 4:2, u 10. gemu je servirala za set, ali je Muguruza napravila brejk i izjednačila na 5:5. Posle toga osvojila je još dva gema i prvi put u karijeri se plasirala u finale Australijan opena.

Mugurusa će u finalu u subotu igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin, koja je pobedila prvu teniserku sveta Australijanku Ešli Barti sa 7:6, 7:5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter