0
ATP

AO: Nadal bez muke do četvrtfinala!

Objavljeno: 25.01.20 u 11:21

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio sunarodnika Pabla Karenja Bustu sa 6:1, 6:2, 6:4.

Nadal je do svoje pete pobede u isto toliko mečeva sa Karenjom Bustom stigao za sat i 38 minut.

Prvi teniser sveta će tako po 48. put u karijeri igrati u drugoj nedelji nekog grend slema, a sledeći protivnik u Melburnu biće mu Nik Kirjos ili Karen Hačanov.

– Ovo je moj najbolji meč na turniru, nema sumnje. Veoma sam srećan što sam u četvrtom kolu – rekao Nadal posle meča.

U četvrto kolo Australijan opena plasirao se i peti teniser sveta, Austrijanac Dominik Tim koji je sa 6:2, 6:4, 6:7(5), 6:4 pobedio Amerikanca Tejlora Frica. On će u narednom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa koji je eliminisao Letonca Ernesta Gulbista u tri seta, 7:6(2), 6:4, 6:3.

U drugoj nedelji prvog grend slem turnira u sezoni igraće i Rus Andrej Rubljov koji je u trećem kolu slavio protiv Belgijanca Davida Gofana sa 2:6, 7:6(3), 6:4, 7:6(4). Njegov nareni protivnik biće pobednik meča Fernando VerdaskoAleksander Zverev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter