0
ATP

AO: Nije moglo bez Kirjosevog ‘cirkusa’, imitirao Nadala, Rafa slavio protiv Delbonisa (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.20 u 15:02

Prvi teniser sveta Rafael Nadal ostvario je plasman u treću rundu Australijen opena pošto je savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:1).

Španac je dosta lako osvojio prvi set, da bi ga 76. teniser sveta propisno namučio u drugom gde je Nadal slavio tek nakon taj-brejka. U trećem setu favorit nije imao problema, pa je za ukupno dva sata i 32 minuta obezbedio prolaz u narednu rundu.

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u treće kolo Australijan Opena, pošto je danas pobedio Francuza Žila Simona sa 3:1 (6:2, 6:4, 4:6, 7:5).

Meč je trajao dva sata i 51 minut. Australijanac je uz dva brejka lako došao do prvog seta, a nešto neizvesnije bilo je u drugom setu, kada mu je bio dovoljan jedan brejk i jedna set lopta da povede s 2:0.

Drugi set protekao je u znatno drugačijem ritmu. Nakon izgubljenog gema na svoj servis, Simon je pojačao ritam i s dva vezana brejka uspeo da dođe do prednosti, a onda i seta.

Neizvesno je bilo i u četvrtom setu, a Kirjos je do prednosti stigao tek u 11. gemu kada je oduzeo servis svom protivniku. Prvu meč loptu spasao je Simon, ali je Kirjos iskoristio drugu i na kraju slavio sa 3:1.

Ni ovoga puta nije moglo bez šoua Australijanca koji je u jednom trenutku iznerviran opomenom koju je dobio zbog dugog spremanja na servis imitirao Rafaela Nadala.

Kirjosov protivnik u sledećem kolu biće Rus Karen Hačanov koji je savladao švedskog tenisera Mikaela Imera nakon taj-brejka u petom setu (6:2, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6).

Prolaz u narednu rundu obezbedili su i Švajcarac Stanislas Vavrinka pobedom nad italijanskim teniserom Andreasom Sepijem nakon pet setova (4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:4), kao i Amerikanac Heri Tejlor Fric koji je takođe slavio sa 3:2 u setovima protiv Južnoamerikanca Kevina Andersona (4:6, 6:7, 7:6, 6:2, 6:2).

Vavrinka će se sastati sa Amerikancem Džonom Iznerom, dok će Fric odmeriti snage sa Dominikom Timom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter