0
ATP

HAOS: Hoće li se igrati Australijan open?

Objavljeno: 15.01.20 u 11:11

Organizatori Australijan opena imaju ozbiljan problem sa vremenskim uslovima pred početak prvog grend slema u sezoni.

Vazduh je izuzetno lošeg kvaliteta u Melburnu, a sve zbog katastrofalnih požara u Australiji, koji nedeljama pustoše.

Zbog toga je 1. kolo kvalifikacija u jednom momentu prekinuto, nakon što se nekoliko tenisera i teniserki mučilo sa disanjem zbog dima koji se nadvio nad Rod Lejver arenom. Slovenka Dalila Jakupović je morala čak i da preda meč, iako je vodila, jer nije mogla da diše, a ni pomoć lekara nije pomogla.

Australijski teniser Bernard Tomić je dobio kiseonik od medicinskog osoblja, a ozbiljan problem sa disanjem imala je i jedna od najlepših teniserki na turu, Eženi Bušar, kojoj je takođe pomagalo medicinsko osoblje.

I na tribinama su neki navijači došli sa maske na licima. Takvoj taktici pribegao je i francuski teniser Nikolas Mau, koji u toku dana treba da odigra meč 1. kola kvalifikacija protiv Španca Marija Vielje Martineza. Mau je iskazao revolt zbog igranja u očajnim uslovima fotografijom na Instagramu, gde je na licu nosio masku.

– Spreman sam za moju prvu rundu na Australijan openu – napisao je uz fotografiju Francuz.

Peta teniserka sveta, Elina Svitolina, takođe je digla glas protiv organizatora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for my 1st round @australianopen #letsplay

A post shared by Nicolas Mahut (@nicomahut) on

– Ne treba da čekamo da se desi nešto loše, da bismo napravili određene akcije – tvitovala je Svitolina uz prikaz indeksa kvaliteta vazduha u Melburnu.

Nebo nad Melburnom se smilovalo u noći između utorka i srede, pošto je konačno pala kiša, koja bi mogla da utiče na gašenje katastrofalnih požara. Kiša će sigurno uticati i na poboljšanje kvaliteta vazduha u Melburnu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter