0
ATP

ATP KUP: Počišćeni i Kanađani – vreme je za ‘osvetu’ Srbije!

Objavljeno: 10.01.20 u 09:05

Rusija je eliminisala Srbiju na turniru Dejvis kupa, sada ‘orlovi’ imaju priliku za revanš u polufinalu ATP kupa.

Reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu za rivala imala mladu selekciju Kanade, a duel je rešen već posle dva odigrana singla.

Najpre je Dušan Lajović odigrao, verovatno, svoj najbolji meč u novoformiranom takmičenju i sa 2:0 (6:4, 6:2) je savladao Feliksa Ažer-Aljasima.

Uz veliku podršku navijača u Sidneju, srpski teniser je izuzetno dobro servirao, a Kanađanin je previše grešio i na taj način je Srbija povela.

Potom su na teren izašli Novak Đoković i Denis Šapovalov, a najbolji srpski teniser je posle velike borbe ipak opravodao ulogu favorita i slavio trijumf za plasman Srbije među četiri najboljih ekipa – 2:1 (4:6, 6:1, 7:6).

Posle neizvesnog prvog seta koji je pripao Šapovalovu, Đoković je pokazao inat i sav kvalitet u drugom i dobio ga sa 6:1, da bismo onda gledali treći set i puno neizvesnosti.

Ušlo se u taj-brejk za koje je Novak majstor, što je i ovog puta pokazao i odveo je Srbiju u polufinale.

Potom je i dubl ostvario trijumf, Nikola Ćaćić i Viktor Troicki su bili bolji od Polanskog i Šamasdina (2:0), pa je srpski tim sa ukupnih i maksimalnih 3:0 završio sav posao.

Rusija je eliminisala Srbiju na turniru Dejvis kupa, sada ‘orlovi’ imaju priliku za revanš u polufinalu ATP kupa. Meč se igra već sutra, a valja istaći da su Rusi imali dan više za odmor, nakon pobede protiv Argentine u četvrtfinalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter