0
ATP

UPRKOS TEŠKOJ SITUACIJI: Ne očekuje se odlaganje Australijan opena

Objavljeno: 07.01.20 u 14:37

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni, Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, saopštili su danas da ne očekuju da će doći do odlaganja tog teniskog turnira, uprokoz velikim požarima u toj zemlji.

U katastrofalnim požarima poginule su najmanje 24 osobe, skoro pola miliona životinja i izgoreli su milioni hektara. Vazduh u Melburnu je dostigao ‘vrlo nezdrav’ nivo, ali su organizatori Australijan opena uveli ‘dodatne mere’, kako bi osigurali održavanje turnira, preneo je BBC.

– Prognoza je dobra. Ne očekujemo odlaganja i uveli smo dodatne mere kako bi Australijan open počeo prema rasporedu. Kao i uvek, zdravlje i bezbednost igrača, kao i zaposlenih i navijača je prioritet. Imamo dodatna sredstva za analizu, nadgledanje i logistiku. Na licu mesta će meteorološki stručnjaci i stručnjaci za kvalitet vazduha analizirati sve podatke i u realnom vremenu proceniti kvalitet vazduha u Melburn parku – rekao je direktor turnira Kreg Tili.

Takmičenje na Australijan openu počinje 20. januara, a kvalifikacije 14.

– Mi uvek blisko saradjujemo sa našim medicinskim osobljem i drugim lokalnim stručnjacima. Te informacije će se koristiti na sličan način kao kada se bavimo ekstremnim vremenskim prilikama, kao što su vrućina i kiša – dodao je Tili.

Vidljivost u Melburnu je u nekim delovima grada i okolnim područjima manja od jednog kilometra, saopšteno je iz Biroa za meteorologiju Viktorije.

Kvalitet vazduha dostigao je u ponedeljak indeks 213, a očitavanja iznad 200 smatraju se ‘vrlo nezdravim’.

– Imamo veliku sreću da na Melburn parku imamo tri stadiona sa krovom i osam zatvorenih terena. To nam je omogućilo da već nekoliko godina vremenske prilike ne utiču na Australijan open. Iako su uslovi sa kojima se trenutno susrećemo neobični, oni nisu ništa u poređenju sa patnjom koju mnogi doživaljavaju širom Australije – naveo je Tili.

On je dodao da će organizatori iskoristiti takmičenje kako bi prikupili novac i pomogli ugroženima.

Brojni teniseri, medju kojima Novak Đoković, Nik Kirjos, Marija Šarapova i Ešli Barti su obećali finansijsku pomoć.

Titule na Australijan openu brane Novak Đoković i Naomi Osaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter