0
ATP

ATP JE POTVRDIO: Novak Đoković je, zvanično, najbolji teniser u poslednjih 10 godina!

Objavljeno: 17.12.19 u 11:50

Novak Đoković je, rezultati i statistika to nesumnjivo dokazuju, ubedljivo najbolji teniser sveta u poslednjih 10 godina.

Priznanje koje je pre nekoliko sedmica najavio portal tennis.com, danas je zvanično potvrdila Svetska teniska asocijacija profesionalaca – Srbija ima najboljeg tenisera sveta u poslednjih deset godina.

Novak Đoković proglašen je za najboljeg tenisera u protekloj deceniji, a na listi se našao ispred Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stena Vavrinke.

U periodu od 2010. do 2019. godine srpski as je osvojio 61 titulu, od čega 15 Gren slemova, četiri završna turnira u sezoni i ukupno 29 turnira iz Masters kategorije.

Na prvom mestu je u tom razdoblju proveo ukupno 275 nedelja, a godinu je kao najbolji igrač planete završavao čak pet puta.

Dominaciju protiv najvećih rivala dokazuju i međusobni dueli jer protiv Nadala ima 21-12, a Federer je bio za nijansu uspešniji sa dve pobede više (21-14).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter