1
ATP

MASTERS U LONDONU: Spektakl, revija preokreta, ludih poena i dramatična pobeda Tima nad Đokovićem! (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.19 u 00:01

Dominik Tim ostvario je i drugi trijumf na završnom Masters turniru u Londonu, pošto je bio bolji od srpskog tenisera Novaka Đokovića rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 7:6).

Oba igrača su u prvom kolu bila uspešna, Đoković protiv Beretinija, a Tim protiv Federera i u velikoj meri pobednik međusobnog duela mogao bi da odluči učesnika polufinala.

Ovog puta, bolji je bio austrijski teniser, ali posle velike borbe i meča koji je trajao dva sata i 50 minuta rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 7:6).

U prvom setu gledali smo atomski tenis. I Đoković i Tim imali su svoje momente dobre igre, razmenili su i po jedan ‘brejk’, ali ih ništa nije razdvojilo do ‘taj-brejka’.

U njemu je Đoković imao minimalno vođstvo, ali se Austrijanac vratio i sjajnim poenom izjednačio na 5:5. Ipak, sledeći poen Đoković je dobio na servis rivala i potom to potvrdio za 7:5 posle sat i pet minuta borbe.

U drugom je stigao odgovor austrijskog predstavnika. Odmah je oduzeo servis Novaku i brzo poveo sa 3:0. To vođstvo uspeo je da sačuva do kraja i da sa 6:3 izjednači na 1:1 u setovima.

Nastavilo se u istom ritmu i sve je išlo na ‘vodenicu’ petog igrača sveta. Odmah ‘brejk’ i novo rano vođstvo za Tima. Činilo se da će uspeti da ponovi recept iz drugog seta i privede meč kraju.

Ali, kao pregršt puta do sada, Đoković je uspeo da ‘povuče ručnu’ i preokrene sve u svoju korist. Stigao je do izjednačenja od 3:3 i sigurnim servisom čak i preokrenuo na 4:3.

Potom je u svakom narednom gemu vršio pritisak na Austrijanca, ali je Srbin bio taj koji je ponovo poklekao. Tim je napravio ‘brejk’ za 6:5 i potom servirao za meč, ali su i njemu popustili nervi, izbacio je nekoliko loptica u aut i ponovo smo ušli u ‘taj-brejk’.

Da, baš su mu popustili nervi, jer je i prva tri poena u odlučujućem gemu doslovce predao Đokoviću (dva auta i dupla greška), ali je ovo definitivno bio meč preokreta.

Od 1:4, Dominik je zapanjujućim udaracima stigao do 6:4, kao da prethodno nije bio na ivici ponora. Kod prve meč-lopte je ga je milimetar delio od asa i pobede, ali je kod druge Novak poslao lopticu u mrežu i usledilo je veliko slavlje Austrijanca.

U poslednjem kolu ove grupe, u četvrtak, Đoković će za direktan prolaz u polufinale igrati protiv Rodžera Federera, a Tim će se sastati sa Mateom Beretinijem.

0
0

1 Komentara

  1. Lijepo bilo dok je trajalo ,Novak definitivno više nije no.1 na svijetu i dal će ikad više biti pitanje je.NJegovo je prošlo brže nego Federerovo i Nadalovo vrijeme ipak ostaće zapamčen kao jedan od najveći.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter