0
ATP

ĐOKOVIĆ PRED START U LONDONU: Borim se za najveće dostignuće u tenisu

Objavljeno: 08.11.19 u 20:37

Novak Đoković pun samopouzdanja i visokih očekivanja dočekuje Završni masters u sezoni, koji se održava u Londonu.

U prvom kolu grupe ‘Bjorn Borg’ Đoković će igrati protiv Matea Beretinija iz Italije u nedelju od 15 časova.

– Moje mišljenje je da je to jedan od dva najveća dostignuća u tenisu – osvojiti Grend slem i biti broj jedan na kraju godine. U ovom delu karijere, što se tiče ciljeva i uspeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira – izjavio je Đoković.

Dotakao se i odricanja koje profesionalni teniser ima tokom karijere i na uspehe Rodžera Federera.

– Rodžer je pričao o porodici, ja ne znam kako on sve ovo uspeva sa četvoro dece, ja se mučim sa dvoje. Trud je ogroman, ali mi svi volimo tenis, posvećujemo život ovom sportu, ali u isto vreme moramo da održavamo balans sa stvarima van terena, kao što su porodica i deca. Moramo da podržavamo nama bliske ljude kako bismo imali šansu da na kraju godine budemo najbolji – rekao je Novak.

Nadal je bliži da godinu završi na prvom mestu i to će učiniti ukoliko stigne do finala bez izgubljenog meča.

– Veoma sam zadovoljan što sam u ovoj poziciji, ali u isto vreme pokušavam da što bolje shvatim da je dugovečnost nešto što sve više i više cenim – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter