1
ATP

MASTERS U PARIZU: Šapovalov je još ‘zelen’, Đoković dominirao i podigao ‘rogati’ pehar!

Objavljeno: 03.11.19 u 16:17

Novak Đoković po peti put u karijeri je osvojio Masters u Parizu, pobedom nad Denisom Šapovalovim iz Kanade.

Mladi Kanađanin još uvek nije dorastao Novaku Đokoviću. I upravo je to poruka koju je Srbin poslao, ne samo Šapovalovu, već i svim mladim nadolazećim talentima.

‘Kralj’ je još uvek u punoj snazi! Novak Đoković – Denis Šapovalov 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković je već na startu zaigrao briljantno. Počeo je dobrim servisom, a nastavio ‘brejkom’ u drugom gemu, koji je potom potvrdio i munjevito poveo sa 3:0.

Ispostavilo se da je ta prednost bila dovoljna za osvajanje prvog seta, jer je i u nastavku bio vrlo siguran na servisu i Šapovalov nije imao ni šansu da uzvrati.

Sličan scenario videli smo i u drugom setu, s tim što je tada Đoković oduzeo servis rivalu u sedmom gemu. Potom je Šapovalov uspeo da stekne ‘brejk-loptu’, ali je Novak odbio taj nalet i potom rutinski priveo meč kraju.

Pri rezultatu 5:4 je sa nulom dobio svoj servis gem i proslavio 34. Masters titulu u karijeri, a petu u Parizu.

0
0

1 Komentara

  1. ŠTA URADI, SOKOLE…?
    Ja sam znao da će Novak osvojiti prvo mesto u Parizu. Ali, da će u finalu Šapovalova isprašiti sa 2-0 u setovima – to nisam znao. Šta uradi, sokole… „Ubi“ čoveka na pravdi Boga. Pa, dobro… slažem se s tim da ga treba pobediti, ali ne tako drastično s dva nula. Jako je mlad i neiskusan. Meč je delovao nekako usporeno i posle njega sada nam je sve jasno. Pored strašnog riterna Novak je usavršio i svoj servis. Pa, onda, preciznost u vraćanju loptice tik do same linije u dubini terena. Za sve je „kriv“ Marjan Vajda i njegova ozbiljnost u radu. Treba pohvaliti i ostale članove tima: Elena. Miljan, Gorannn… Novače, samo nastavi i dalje tako. Digni glavu sokole – svi te srbi vole!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter