0
ATP

FOTO: Fondacija "Novak Đoković"/Jelena Ivanović

ĐOKOVIĆ USPEŠAN U POLUFINALU: ‘Balkanski derbi’ odveo Đokovića u finale turnira u Parizu!

Objavljeno: 02.11.19 u 16:17

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na pobednički kolosek. On će u nedelju imati priliku da se bori za petu titulu u Parizu. U polufinalu savladao je Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 (7:6(5), 6:4)

Srbin je došao do jubilarne desete pobede protiv Dimitrova, a u finalu će ga čekati pobednik duela Rafaela Nadala i Denisa Šapovalova.

U prvom setu viđena je tvrda borba obojice tenisera. Čuvali su teniseri svoj servis, nedozvolivši nijedan brejk, uspeo je Dimitrov da uspostavi kontrolu u sedmom gemu kada je Đoković imao zaostatak 15:30 ali se Đoković uspešno izvukao.

Novak je u taj brejku prvi došao do mini brejka, ali je Grigor odmah uzvratio. Dvostruka servis greška Đokovića donela mu je prednost 5:3, a pri 5:4 imao je dva servisa, tada se zainatio Novak i nakon trideset razmenjenih udaraca naterao je protivnika na grešku nakon čega je Đoković sigurno priveo set kraju.

Nije se mnogo toga promenilo ni u drugom setu, prva četiri gema dobili su serveri, a onda se Đokoviću ukazala šansa, koju on nije ispustio. Imao je srpski teniser dve vezane brejk lopte, prvu je Dimitrov spasio servis vinerom, ali ne i drugu, posle koje je viđen prvi i jedini brejk na meču.

Do okončanja duela ponovo su gemove dobijali teniseri koji su servirali, bez neke veće drame, pa je pobeda pripala Đokoviću koji je iskoristio prvu meč loptu nakon 98 minuta igre.

FOTO: Fondacija „Novak Đoković“/Jelena Ivanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter