Novak Đoković nije uspeo da savlada Grka Stefanosa Cicipasa. Srpski teniser je poražen sa 1:2 u setovima (3:6, 7:5: 6:3)

Đoković je na turniru branio titulu, te će nakon poraza u četvrtfinalu od Grka imati od ponedeljka samo 320 bodova više od drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala. Novak će braniti 1600 bodova sa turnira u Parizu i Londonu, dok Španac ne brani nijedan bod, te će rasterećeno ući u završnicu sezone i pokušati da ‘skine’ Novaka sa prvog mesta.


Srpski teniser je bez mnogo problema osvojio prvi set. Napravio je brejk u u drugom gemu, a do kraja seta igrao je rutinski, tek u završnici počeo je da se budi Grk.

Sredinom drugog seta Đokovićev momentum je počeo da opada, dok je Grku proradio Bekhend. Uspeo je Novak da se vrati u jednom trenutku u set, ali je ključan bio 12. gem u kome je Đoković uspeo da se vrati sa 0:30, ali je propustio tri gem lopte pre nego što je prepustio set protivniku.

Cicipas je što je vreme više odmicalo igrao sve bolje. Novak nije imao rešenje za njegove napade, odlično je čitao Grk pokušaje Đokovića, napravio je brejk za 3:1, a potom je rutinski odigrao do kraja meča i došao do polufinala gde ga čeka Danilo Medvedev.

FOTO: facebook.com/djokovic.official