0
ATP

MASTERS U ŠANGAJU: Đokovićevi ‘riterni’ razbili Iznera!

Objavljeno: 10.10.19 u 10:26

U drugom kolu Mastersa u Šangaju najbolji svetski teniser Novak Đoković slavio je pobedu protiv Džona Iznera rezultatom 2:0 – 7:5, 6:3.

Mnogo je tenisera na ATP turu koji kada vide Džona Iznera sa druge strane mreže, jednostavno se uplaše ili shvate da je protiv njegovih servisa nemoguće odbraniti se.

Ali ne i Novak Đoković, koji ima najbolje moguće oružje za igru visokog Amerikanca – ritern.

Izner je sjajno servirao u prvom setu, imao oko 80 odsto ubačenih prvih servisa, ali je Đoković vratio skoro 60 odsto i kada se uđe u razmenu udaraca sa osnovne linije, pobednik se zna.

Tako je srpski teniser slomio rivala, istina, tek u 12. gemu, kada je napravio ‘brejk’ bez izgubljenog poena za vođstvo u setovima.

To je bila prekretnica, jer je u nastavku Đoković blistao na terenu. Odmah je još jednom, istim receptom, oduzeo servis rivalu i tu prednost uspešno sačuvao do kraja.

Pri rezultatu 5:3 rutinski je odservirao za pobedu i plasman u četvrtfinale Šangaja, gde će igrati protiv boljeg iz duela Huberta Hurkača iz Poljske i Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter