1
ATP

US OPEN: Kakva drama u finalu, Rafael Nadal je novi šampion!

Objavljeno: 09.09.19 u 09:10

Španski teniser uspeo je da osvoji svoju 19. Gren slem titulu u karijeri posle velike drame i pet odigranih setova.

Novak Đoković je dobio naslednika na tronu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, jer je u ovogodišnjem finalu Španac Rafael Nadal bio bolji od Danila Medvedeva iz Rusije sa 3:1 – 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4.

Iskustvo ume da bude krucijalan faktor u ovakvim mečevima, bez obzira na dotadašnju formu i upravo neiskustvo je koštalo Medvedeva na početku svog prvog finala Gren slema.

Nadal je u ključnim momentima prvog seta, pri rezultatu 5:5, bio pribraniji i za nijansu kvalitetniji, pa je napravio ‘brejk’ i došao do vođstva u setovima. U drugom je protivniku oduzeo servis nešto ranije, u šestom gemu, te je ubrzo poveo sa ubedljivih 2:0.

Slutilo je da će se Medvedev u potpunosti raspasti kada je Nadal opet na startu trećeg dela napravio ‘brejk’, ali kraj još nije bio blizu. Rus je brzo odgovorio na isti način, a potom i preokrenuo taman pred ulazak u ‘taj-brejk’. Bilo je 7:5 za njega u trećem setu i tako je smanjio ukupan rezultat na 2:1.

Prokrenula se i tas psihičke stabilnosti na stranu Medvedeva koji je počeo da igra sjajno. Njegova servis-volej igra je funkcionisala briljantno i to ga je održalo u životu, a prvu ‘brejk’ i set-loptu koja mu se ukazala je iskoristio sjajnim riternim za potpuno izjednačenje – 2:2!

Na početku odlučujućeg seta ruski teniser je imao problem sa mišićem leve natkolenice, zbog čega je morao da pozove fizioterapeuta. Možda je baš to bio oresudan faktor za krajnji ishod, jer je Nadal ubrzo nakon toga došao do dva ‘brejka’ prednosti. Medvedev je nadoknadio jedan, ne i drugi, i Španac je ipak slavio veliku pobedu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter