0
ATP

US OPEN: Lajović deklasirao Belgijanca za prolaz u drugo kolo, čeka se srpski duel

Objavljeno: 26.08.19 u 19:26

Srpski teniser je u prvom kolu savladao Stiva Darsisa sa 3:0 u setovima u Njujorku.

Lajović i Darsis su vodili napet duel u prvom meču prestižnog američkog turnira, ali je rođeni Beograđanin uspeo da kontroliše protivnika i povede sa 2:0.  Imao je Lajović prednost od 5:4 i 40:0, ali je sve to prokockao i dozvolio Darsisu da odbrani servis i izjednači. Dušan je ponovo stekao gem prednosti dobrom igrom na svoj servis, a onda sa rezultatom od 7:5 prvi set rešio u svoju korist.

Drugi set je bio gotovo identično zanimljiv i napet, uglavnom se brejk nije dozvoljavao, ali je sve to Dušan „prekršio“ u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1 i taj brejk potvrdio odličnim servisom u narednom gemu. Posle nekoliko gemova bilo je jasno ko ‘vodi kolo’ i ovaj set je Lajović je dobio sa 6:3.

Pokušao je belgijski rival svim silama da preokrene rezultat, ali je u trećem setu morao da prihvati Lajovićevu dominaciju i ovaj set je izgubio sa 6:3.

Naredni rival Beograđaninu biće pobednik duela Kudla-Tipsarević.

Autor – Lazar Kuzmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter