0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Tim i Medvedev su igrači budućnosti!

Objavljeno: 12.08.19 u 20:30

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ove nedelje igra na Mastersu u Sinsinatiju gde će braniti trofej osvojen prošle godine, a čekajući prvi nastup izneo je zanimljiva mišljenja o novom talasu u „belom sportu“.

Đoković nije igrao još od Vimbldona i petog trijumfa na čuvenom turniru, a u prvom kolu takmičenja u Ohaju, čiji je nagradni fond 6,05 miliona dolara, on je slobodan.

Novak je uoči turnira pričao o nadolazećoj generaciji igrača i ko bi od njih jednog dana mogao da nasledi njega, Rodžera Federera i Rafaela Nadala u vrhu.

– Moraće neko da se pojavi. Doći će i taj čas, nadam se ipak ne tako skoro. I dalje igamo najbolje što možemo na najvažnijim takmičenjima – rekao je Novak Đoković.

Jedan od onih koji može da bude najveća pretnja po Novaku je Austrijanac Dominik Tim.

– On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta – kaže Đoković.

Još jedan interesantan igrač po njemu je Danil Medvedev, finalista Rodžers kupa.

– I on ima jako oružje u servisu i bekhendu. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ma tu snagu da se dobro nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo – zaključio je Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter