0
ATP

FOTO: Screenshot/Youtube

RODŽER FEDERER: Uživao sam!

Objavljeno: 13.07.19 u 14:10

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uživao u polufinalnom meču Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala i da se nada da može da pobedi u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.

Federer je pobedio Nadala sa 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 i rekordni 12. put se plasirao u finale Vimbldona.

– Premoren sam. Bilo je teško na kraju. Rafa je odigrao neverovatne udarce kako bi ostao u meču. Meč je odigran na veoma visokom nivou. Nisam siguran šta je odlučilo, u nekim momentima sam bio dobar na servisu, ali najvažniji poeni u meču su išli na moju stranu. Bilo je tesnih i dugih razmena udaraca – rekao je Federer posle meča.

To je bio 40. meč Federera i Nadala i 16. pobeda švajcarskog tenisera.

– Prvi set je bio važan, poveo sam i pokušao da zaštitim prednost. On se vratio snažno u drugom setu. Bilo je uživanje igrati danas – rekao je Federer.

Federer će u nedelju igrati protiv branioca titule srpskog tensisera Novaka Đokovića, koji je posle četiri seta pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta.

– Odigrao je sjajno protiv Bautiste Aguta. Igra fenomenalan turnir, Novak je ponovo na vrhu, brani titulu i pokazao je zašto je to tako. Nadam se da ću moći da ga pobedim, ali biće vrlo teško. Veoma sam uzbudjen – naveo je osmostruki šampion Vimbldona.

Federer će igrati za 21. grend slem titulu a Đoković za 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter