0
ATP

‘LUDNICA’: Doktorska partija Federera, pao je Nadal, sa Novakom za trofej u nedelju

Objavljeno: 12.07.19 u 20:50

Posle tri sata i pet minuta igre u teniskom ‘klasiku’ Rodžer Federer je pobedio Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima (7:6, 1:6, 6:3 i 6:4).

Dajte Rodžeru, Nadalu i Novaku eliksir mladosti da igraju tenis još sto godina. Rodžer Federer pobedio je svog ljutog rivala Rafaela Nadala i plaisrao se u svoje 12. finale Vimbldona. Iako uskoro puni 38 godina, igrao je Švajcarac danas kao mladić.

‘Ludnica’ na travi Londona! Meč za pamćenje. Dva majstora ovog sporta jedan naspram drugog, a Federer je dobio prvi set posle skoro sat vremena igre u taj-breku 7:3.

Rafael Nadal se digao u drugom setu. Napravio je Španac dva ‘brejka’ i sa 6:1 poslao u nokdaun Federera. Ali…

Nije Rodžer slučajno najbolji teniser svih vremena. Brzo je Švajcarac zaboravio šta se dogodilo u prethodnom setu. U četvrtom gemu trećeg perioda napravio je ‘brej’za 3:1, odbranio ga, a onda lagano završio posao 6:3.

U četvrtom setu Federer je rešio da što pre završi meč, ali se Nadal nije dao. Rodžer je u trećem gemu napravio ‘brejk’, mogao na 5:3 da još jednim oduzimajem servisa rivalu završi posao, ali nije uspeo. U poslednjem desetom gemu, Nadal je imao ‘brejk’ šansu, nije je iskoristio i Federer se plasirao u svoje 12. finale Vimbldona.

Rival u nedelju biće mu Novak Đoković sa početkom u 15 časova, Srbijo, spremi se!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter