0
ATP

VIMBLDON: Đoković izgubio set, ali siguran protiv Hurkača, znatno lakši posao u narednoj rundi!

Objavljeno: 05.07.19 u 19:38

Novak Đoković je uspeo da slavi protiv Huberta Hurkača sa 3:1. (7:5:6:7 (2:7) 6:1, 6:4.

Naš teniser je bio bolji protiv Poljaka, dok će mu u narednoj rundi posao biti znatno lakši pošto je Gvido Pelja slavio protiv Kevina Andersena napravivši još jedno iznenađenje.

Nešto sporije je Đoković počeo meč, Poljak je lakše dolazio do gemova na svoj servis, a propustio je jednu brejk šansu u četvrtom gemu. Već u narednom Srbin je tri puta dolazio do brejk lopte, ali nijednu nije pretvorio u vođstvo. Sve do rezultata 5:5 teniseri su sigurno servirali, a onda Đoković stiže do tri vezane brejk lopte. Prve dve je Hurkač spasio, ali ne i treću, pa je našem teniseru ostalo da dobro odservira i povede u setovima. Upravo to se desilo i Đoković je poveo sa 1:0.

Kod 6:5 za Poljaka u drugom setu, Đoković je servirao za ostanak u setu. Novak nije bio siguran kod svog servisa, brzo je prednost otišla na stranu Poljaka, koji ju je sačuvao do kraja i set loptu na 6:5 uspeo da pretvori u izjednačenje u setovima.

Novak se u trećem setu vratio u meč na najbolji mogući način. Odmah je stigao do brejka. Još jedan oduzet servis rivalu usledio je u šestom gemu trećeg seta, pa je ovaj deo igre ekspresno pripao najboljem teniseru sveta sa 6:1, a igrao se samo 25 minuta.

Već tada bilo je jasno da će se ovaj meč uskoro i završiti. Hurkač je ostao bez snage, a Đoković je igrao taman toliko, koliko mu je trebalo za trijumf. Prvu brejk loptu u trećem gemu je iskoristio, a jednu je propustio kod vođstva 3:1. Do kraja meča bilo je važno da srpski teniser sačuva svoj servis, što mu je bilo dovoljno da obezbedi novi trijumf i plasman među 16 najboljih na najprestižnijem turniru na svetu.

Naredni rival Novaka Đokovića u osmini finala biće pobednik duela između mladog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima i Francuza Uga Umbera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter