0
ATP

VIMBLDON: Lacika ode dalje, Tim doviđenja…

Objavljeno: 02.07.19 u 22:12

Srbija će u 2. kolu Vimbldona imati četiri predstavnika u muškoj i jednu predstavnicu u ženskoj konkurenciji.

Laslo Đere je napravio odličan rezultat. On je na startu takmičenja na Vimbldonu pobedio Guida Andreocija sa 3:1 (3:6, 7:6, 7:6 i 6:3).

Nije naš teniser najbolje počeo meč, iako je posle izgubljenog ‘brejka’ uzvratio, u osmom gemu je ponovo dopustio rivalu da mu oduzme servis, ali i set – 3:6.

Drugi i treći set bili su maratonski, ‘brejka’ nije bilo, te se išlo u taj-brek. Oba puta Laslo Đere je bio kocentrisaniji i preokrenuo je na 2:1 u setovima.

Četvrti set ponovo nije počeo povoljno za Đerea, izgubio je servis na startu. Ipak, vrlo brzo se konsolidovao i sa dva ‘brejka’ je napravio preokret za 6:3 i pobedu 3:1.

Najveće iznenađenje je ispadanje Dominika Tima. Austrijanac i finalista Rolan Garosa je poražen od Sema Kverija sa 3:1. Tako se pridružio Stefanosu Cicipasu i Aleksandru Zverevu koji su pre svih očekivanja završili sezonu na travi.

Rodžer Federer je gubio od Japanca Učijame sa 1:0 u setovima, ali je kasnije rutinski upisao pobedu. Rafael Nadal je takođe pobedio Japanca Sugitu, ali mnogo lakše nego veliki rival.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter