1
ATP

Novak Đoković razgovarao je sa novinarima u Beogradu, gde trenira za nastupe na travi i Vimbldonu.

ĐOKOVIĆ U BEOGRADU: Odgovorio Kirjosu na uvrede i pitao Tipsarevića za ‘besplatne termine’…

Objavljeno: 19.06.19 u 17:22

Novak Đoković razgovarao je sa novinarima u Beogradu, gde trenira za nastupe na travi i Vimbldonu.

Ne krije da mu je Vimbldon jedan od omiljenih turnira, kao ni da će napasti titulu i ove godine, koju brani.

– Uvek imam najviše ciljeve, nije to tajna, pa ni sada nije drugačije. Na vrhu sam ATP liste, branilac sam titule i nadam se da ću dogurati do kraja. Jedno su očekivanja, drugo realnost da tako kažem, i trudiću se da se što bolje pripremim – rekao je Đoković na terenu Teniske akademije ‘Tipsarević’ na Zvezdari, zbog čega se našalio da bi ‘Janko Tipsarević mogao da mu dodeli neke besplatne termine za trening’.

Za pripremu na travi će imati dva egzibiciona meča u blizini Londona.

– Jako je bitno da se spremim za travu, specifična je i potrebno je vreme da se prilagldim – poručio je Novak.

FOTO: STARSPORT

Upitan za Nika Kirjosa i njegove reči upućene Đokoviću, srpski as je rekao:

– Uf, šta da vam kažem za Kirjosa? On u suštini nije loš momak, ne znam zašto izjavljuje sve te stvari. Da li želi da privuče pažnju, da li su to neki drugi motivi u pitanju. On želi da bude otvoren, transparentan, želi da bude takva osoba, to je deo njegovog karaktera. Ja poštujem njega, poštujem svakog. Ja nemam problem s tim, neka priča šta god želi. Da li pokazuje poštovanje u meri koji pokazuju drugi? Ne! Ali to je njegov način komunukacije – iskren je Novak.

– Imao sam priliku da ga ga upoznam pre nego što je krenuo sa navalom i talasom kritika na moj račun. Čak sam mu na US Openu pre pet godina kada su svi krenuli da ga kritikuju ponudio neku vrstu pomoći. U smislu da može da se obrati meni jer sam i ja na početku karijere imao dosta kritika na svoj račun. Prolazio sam kroz neke situacije i eto od tog momenta se nešto promenilo. Komuniciramo isključivo kroz javnost. Nikada nisam imao takvu vrstu problema. Mene ne drži budnog preko noći kao što kažu Englezi niti imam razloga – rekao je Đoković.

0
0

1 Komentara

  1. Pitanje za Novaka: A na kojoj podlozi se pripremaš u Jankovoj akademiji? Ako su ti dva egzibiciona meča na travi jedina priprema za Winbledon, onda ćeš biti nepripremljen. U takvim okolnostima nemaš šansu za odbranu titule.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter