0
ATP

NEPRIKOSNOVENI ‘KRALJ ŠLJAKE’: Rafael Nadal dominantno do 12. titule na Rolan Garosu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.19 u 18:12

Rafael Nadal je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Dominika Tima rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Nadal je imao uobičajenih dva dana pauze između polufinala i finala, dok je za Dominika Tima ovo bio četvrti uzastopni dan u kom je morao da izlazi na teren i vodi velike bitke protiv najboljih na svetu. Juče je pao Novak Đoković, ali danas nije mogao neprikosnoveni ‘kralj šljake’.

Nadal je od prvog seta uspostavio svoju prepoznatljivu igru, na turniru koji je do sada osvajao 11. puta, te je ubrzo sa 6:3 poveo u setovima.

U drugom je viđena najveća borba, odnosno, najveći otpor Dominika Tima, iako tokom celog perioda meča nije uspevao da dođe ni blizu ‘brejk’ prilika.

Kada mu se ukazala, u nešto slabijem 12. gemu Nadala, Austrijanac je iskoristio ‘brejk’ i set loptu za izjednačenje na 1:1. Ali, šta se tada desilo? Umesto da psihološka prednost bude na strani Tima, u Parizu je krenuo uraganski odgovor Nadala.

Španac je dobio prvih 11 poena u trećem setu, a 12 od prvih 13, čime je došao do munjevite prednosti od 3:0, uz dva ‘brejka’ viška. Tim je do kraja uspeo samo da osvoji jedan gem, ali je za tili čas Nadal vodio sa 2:1 u setovima.

Slično je sa 3:0 počeo i četvrti set, Rafa je briljirao na terenu i nikakve šanse za povratak Dominika Tima nije bilo. Nadal je iskoristio drugu meč loptu, sa 6:1 završio meč i osvojio svoju 12. titulu na Rolan Garosu.

Malo je reći dominacija u popularnom ‘Kupu musketara’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter