0
ATP

FOTO: STARSPORT

ROLAN GAROS: Meč pun uspona i padova, Tim eliminisao Đokovića u polufinalu

Objavljeno: 08.06.19 u 16:05

Česte padavine u nekoliko navrata su prekidale polufinale Rolan Garosa koje je završeno tek danas.

Dominik Tim je porazio Novaka Đoković rezultatom 3:2 (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5).

Austrijski teniser je prilično lako i brzo osvojio prvi set. Tim je napravio brejk već u drugom servis gemu srpskog tenisera na meču, a zatim poveo i sa 3:1. Oba tenisera su osvojila još po jedan gem, nakon čega je usledio novi brejk Dominika Tima za 5:2. Austrijanac je zatim bez izgubljenog poena na svoj servis došao do osvojenog seta.

Đoković je osvojio drugi set, ali je umalo taj period meča krenuo u potpuno drugom pravcu. Opet je malo falilo da drugi servis gem u setu bude koban po Đokovića. Imao je Tim dve brejk lopte pri rezultatu 15:40, ali je Srbin uspeo da ih odbrani i ne ispusti servis. Ređale su se sigurne serve na obe strane, sve do osmog gema kada su zamenjene uloge u teškoj situaciji.

Na servis Austrijanca Đoković je imao 15:40, iskoristio je prvu brejk loptu i poveo sa 5:3, da bi sigurnim servama u narednom gemu došao do izjednačenja.

Tim je odlično otvorio treći set, najpre bez izgubljenog poena osvojio gem, da bi imao i brejk loptu u sledećem. Đoković je uspeo da je odbrani, ali je u narednom servis gemu Austrijanac ipak došao do brejka. Poveo je Tim onda i sa 4:1m a Srbin je bio u teškoj situaciji.

Međutim, Novak Đoković je osvojio tri vezana gema od čega je jedan bio i brejk, te izjednačio na 4:4. U naredna četiri gema nije bilo brejkova mada je Tim odbranio dve brejk lopte, da bi u 12. gemu trećeg seta austrijski teniser došao do brejka i novog vođstva. Maratonski gem u kom je odigrano 17 poena i viđene četiri brejk i set lopte pripao je Dominiku Timu.

U četvrtom setu su se brejkovi nizali kao na traci. U trećem gemu je Tim izgubio servis, pa je uspeo da napravi brejk na prvoj sledećoj servi Đokovića, a onda je Srbin napravio brejk u sledećem gemu. Poveo je Đoković sa 4:2, a Tim potom osvojio tri vezana gema, ujedno i jedan brejk, i preokrenuo.

Na 5:5 servu je imao Austrijanac, Đoković je imao jednu brejk loptu i ponovo je iskoristio za vođstvo u bitnom momentu. Potom je dobrom servom stigao do seta Srbin.

Prava drama viđena je u petom setu. I Đoković i Tim su na startu uspeli da spasu po jednu brejk loptu, ali Srbin nije i u četvrtom gemu kada je Dominik Tim imao 0:40. Poveo je Austrijanac sa 4:1 zatim, da bi šesti gem otišaio u đus kada je zbog kiše polufinale moralo ponovo da bude prekinuto.

Imao je Tim dve brejk lopte koje nije iskoristio, ali jeste Đoković u narednom gemu kada je vratio brejk. Ali i ponovo izgubio ubrzo, da bi opet ekspresno vratio iako je Tim imao dve meč lopte. Servirao je Srbin zatim i doneo izjednačenje od 5:5, bez izgubljenog poena je servirao i Tim koji je novim brejkom došao do pobede u 12. gemu.

Dominik Tim će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je sa 3:0 u polufinalu porazio Rodžera Federera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter