0
ATP

ROLAN GAROS: Nadal počistio Federera sa pariske šljake, besni Švajcarac ‘skinuo’ kapu navijaču! (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.19 u 16:20

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u prvom polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:3, 6:4, 6:2.

Nadal je do 24. pobede u 39. meču protiv Federera stigao posle dva sata i 25 minuta igre. Ujedno, ovo je bila i šesta pobeda Nadala protiv Federera na Rolan Garosu u isto toliko mečeva.

Drugi teniser sveta će u svom 12. finalu Rolan Garosa igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Novak Đoković i Dominik Tim.

Nadal je na početku meča poveo sa 3:0, uz jedan brejk, Federer je uspeo da smanji na 3:2, ali je Španac već u šestom gemu napravio odlučujući brejk u tom delu igre.

Švajcarac je na početku drugog seta oduzeo servis Nadalu, poveo je sa 2:0, ali je Španac već u narednom gemu uzvrtio. Brejkova potom nije bilo sve do devetog gema kada je Nadal još jednom oduzeo servis Federeru, da bi u narednom gemu iskoristio prvu set loptu.

Nadal je u istom ritmu odigrao i treći set, napravio je dva brejka i protivniku je prepustio samo dva gema.

Pred kraj susreta, Federer je besan jer je gubio konce meča, lansirao lopticu u publiku, a tom prilikom uspeo i da ‘skine’ kapu navijaču u prvim redovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter